Kategoriat
Yleinen

kristittyjen vaino

Kristittyjen vainoaminen
Kristityt ovat parhaita kansalaisia eri kulttuurien, yhteiskuntajärjestelmien ja uskontojen keskel-lä lähes aina pienenä vähemmistönä. Eivät ryyppää, huoraa, valehtele, kierrä veroja, tappele, vaan kunnioittavat esivaltaa, hallitsijaa, eivät muodosta sissi- tai terroristiryhmittymiä jne. Kui-tenkin heitä väheksytään, vainotaan, jopa tapetaan. Tälläkin hetkellä kristityt ovat vainotuin uskontoryhmä.

Suomenkuvalehti 2014/08/19 Jukka Keskitalo kansliapäällikkö, joka pohtii uskontoa ja kirkkoa julkisessa tilassa.
Suomettunut Suomi vaikenee maailman uskonnonvapausrikoksista
”Vanhassa kunnon Neuvostoliitossa” harjoitettiin kristittyjen painostusta, jota vainoksikin voi kutsua. Vanki-la ja Siperia tulivat tutuksi monelle papille ja julkisesti uskoaan tunnustavalle ”yhteiskunnan viholliselle”. ……. Kesällä maailmaa järkyttivät uutiset Irakin ikivanhan kristityn vähemmistön via dolorosasta. ”Kääny muslimiksi tai kuole” oli pelkistetysti sanoen raakalaismaisen islamilaiseksi kalifaatiksi itsensä nimenneen terroristijoukon viesti. Muutamia viikkoja myöhemmin tietoisuuteen nousi myös jesidi-vähemmistön vaino. ……… UM:n nettisivuilla kerrottuihin Suomen ihmisoikeuspolitiikan painopisteisiin uskonto tai uskonnon-vapauskysymykset eivät kuulu. Painopisteitä ovat naisten, lasten, vammaisten, seksuaali- ja sukupuoli-vähemmistöjen sekä alkuperäiskansojen oikeudet. … Amerikkalaisen Pew Research Centerin mukaan uskontoon perustuvat vainot ovat lisääntyneet viime vuosina. Vuosien 2006-2012 aikana kristittyjä vainot-tiin 151 maassa, muslimeja 135 maassa ja juutalaisia 95 maassa. Maailmanlaajuisesti eniten vainoa ko-kevat nimenomaan kristityt.

Vainot Suomessa, media ja poliitikot
4.2.19. Selvästi lyhennetty (mns uutiset MTV uutiset 3.2.2019 n. klo 18 Meeri Männikkö)
………… Vastamielenosoitukseen osallistui yli 100 henkilöä. ……. Kiistan keskiössä oli henkilö, joka luki tapahtumassa. Tapauksesta uutisoi CNN. ”Drag queen – tarinatuokio Annien kanssa” herätti tunteita sekä puolesta että vastaan. Tapahtuma on suunnattu lapsille, ja sen tarkoituksena on käsitellä kiusaamista, moninaisuutta ja syrjintää. (Ilmeisesti tavan mukaan siinä oli esillä ainakin aiemmin jotakin kristillistä kos-kapa:) – Jotkut kysyvät, miksei meillä ole lukuhetkeä Raamatun kertomuksille. Meillä oli sellainen. Silloin ei vain ollut protestia eikä suurta kohua. Olemme täällä koko yhteisöä varten, kirjastonhoitaja Tom Meyer kertoo. ……. Yksi ”vastapuolen” vanhemmista, joka toi lapsensa tarinatuokioon oli Megan Kelly: – Ei tä-män näin pitäisi olla. Olemme täällä vain pitämässä hauskaa. (Ennen kelpasi asiallisuus ja kristillisyyskin, nyt vain hauskuus. Miksi tämä piti uutisoida Suomessa?)

Yle uutiset Australia18.7.2019 klo 19.49
Uskovainen perhe jätti vuosia ”jumalan tahdon vastaiset” verot maksamatta –Australian verottaja ei niellyt selitystä. (Ovatpa uskovat hyviä veronmaksajia, kun heitä löytyi mollattavaksi vasta Australiasta.)

Yle 16.8.2019 Ykkösaamu Väärennösten tutkija teol. tri Timo Paananen
Teksti, jossa mainittiin Jeesuksella olleen vaimo, todettiin väärennökseksi. Toinen teksti ”Laajemman Luukkaan evankeliumin” mukaan Jeesus vietti yön nuorukaisen kanssa opettaen ……. Teksti oli aito, mutta kirjoitusajankohtana siinä maassa ei siihen sisältynyt mitään piiloviestiä seksistä.
Etukäteismainoksesta jäi se kuva, että teksteissä Jeesus olisi homo ja naimisissa. (Kuin kioskien lööpit)

Yle 17.8.2019 Moniääninen Eurooppa: Abortti on Italiassa laillinen, mutta yhä vaikeampi saada
Oikeus aborttiin on noussut viime aikoina otsikoihin ympäri maailmaa, myös Euroopassa. Katolisessa Irlannissa abortti päätettiin sallia, mutta esimerkiksi Puolassa raskaudenkeskeytyksiä haluttaisiin säädellä vielä entistä tiukemmin.
Italia on hyvä esimerkki EU-maasta, jossa abortin saaminen on käytännössä vaikeaa, vaikka se on lain mukaan ollut sallittu jo 40 vuoden ajan.
Laki antaa hoitohenkilökunnalle oikeuden kieltäytyä raskaudenkeskeytyksistä omantunnon syistä, ja pai-koitellen kieltäytyjien määrä on yli 90 prosenttia. Kieltäytyjien määrä kasvaa jatkuvasti. ….
(Taas näkyy kristinuskon ja kunnon ihmisten vastaisuus. Kaikki olisi tehtävä feministien/sateenkaariväen ehdoilla vastoin muiden näkemyksiä ja omaatuntoa. Tietenkin kieltäytyjien määrä kasvaa, kun näkevät abortteja omin silmin.)
Media mm. kielteinen suhtautuminen kristinuskoon
Horisontti Yle su 10.12.2017 Uusinta huhtikuulta Islamista luopunut, ei kristitty valt. yo Seida Sohrabi haukkui islamia, kehui kristinuskoa : ei sissiryhmiä, ei aseellisia välien selvittelyjä eri suuntien välillä jne. Juontaja: ”Eikö mitään negatiivista löydy?” Ja siirryttiin muihin asioihin. Toisessa pitkässä jutussa haastateltiin laestadiolaisnaista jostakin negatiivisesta asiassa heidän piirissään. Kun hän yritti sanoa jotain positiivista (olihan hän jäänyt laestadiolaisten piiriin), niin hänet keskeytettiin heti sanomalla. ”Nyt puhutaan tästä aiheesta!”
13.7.2018 Kuopion kaupunkilehti, se rohkeampi
Suvaitsevaisuus on valikoivaa
Jos et ole oikealla tavalla suvaitsevainen, menetät työpaikkasi.
Porin Jazzin toimitusjohtaja Aki Ruotsala sai potkut, koska oli vuonna 2011 puolustanut kristillistä julkaisua sananvapauden nimissä. Tekstissä nainen oli kertonut muuttuneensa heteroksi, kun hän oli tullut uskoon. Ruotsala menetti työpaikkansa lynkkauskampanjassa. Potkut saivat alkunsa, kun pari toimittajaa oli tahallaan tulkinnut väärin Ruotsalaa.
Homot ovat Suomen trendikkäin vähemmistö. Pride-viikolla Helsingin Sanomat ilmestyi sateenkaaren väreissä. Kolumnisti Anne Kantalo hehkutti sateenkaaren värejä:” Nyt voi hankkia sateenkaarelliset kuulokkeet, juoda homoa siideriä, pukeutua market-ketjun sateenkaaripaitoihin ja nauttia elämästä sateenkaarilippua heiluttavan valtionyhtiön junan kyydissä (HS 29.6.).”
Samassa lehdessä Hesari julkaisi kuvaparin. Presidentti Donald Trumpin vieressä oli sian kuva ja otsikko: ”Identtiset kaksoset, kuin kaksi marjaa”. Presidentin ulkonäköä saa pilkata, sukupuolisuudesta ei saa esittää yleisiä näkemyksiä.
Voisiko maan ykköslehti verrata sikaan ulkoministeri Timo Soinia? Hesarin kriteereillä Soiniakin voisi nimittää sian identtiseksi kaksoseksi. Hesari otsikoi 28.5., että Veikkausliigassa pelataan homofobiaa vastaan. Eiköhän Suomessa ole enemmän uskontofobiaa kuin homofobiaa palloilussa? Suvaitsevaisuus on valikoivaa.
Kun Timo Soini kävi abortinvastustajien hartaudessa Kanadassa, käynnistyi tuttu julkinen grillaus. Kenelläkään ministerillä, ei edes yksityishenkilönä, saa olla mielipidettä, jonka mukaan sikiö on elävä olento, jota ei saa tappaa.
Päivi Räsänen (kd) lausuu: ”Pride-tapahtuman ympärille luotu suvaitsevaisuuden mielikuva on suuri harha. Todellisuudessa sateenkaaripolitiikka pyrkii vaientamaan biologisen todellisuuden naisena ja miehenä elämisestä.” Pitäisikö Räsänenkin erottaa eduskunnasta väärän mielipiteen vuoksi?
Some-kirveet heiluvat, jos poliitikko toivottaa Jumalan siunausta. Suvaita saa vieraita uskontoja, esimerkiksi islamia, vaikka sen moni käytäntö halveksii länsimaisia arvoja. Hesari jatkaa valikoivaa linjaansa 1.7. otsikoimalla analyysinsä: ”Halventava nimittely ei ole sallittua.”
Sallittua on maailman vaikutusvaltaisimman maan presidentin vertaaminen sikaan.
Kirjoittaja on kuopiolainen vapaa toimittaja. Twitter: @IsmoVornanen1

Epäluottamuslause7.9.2018 klo 14:23
Neljä oppositiopuoluetta esittää epäluottamuslausetta ulkoministeri Timo Soinille – syynä aborttikannanotot
SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman uskoo, että enemmistö eduskunnasta vastustaa Soinin toimintaa.
SDP:n, vihreiden, vasemmistoliiton ja RKP:n eduskuntaryhmät aikovat esittää epäluottamuslauseen ulkoministeri Timo Soinille (sin.) hänen aborttikannanottojensa vuoksi.
(Toukokuussa Kanadassa Soini pahoitteli Irlannin äänestystulosta, elokuussa Soini kehui Argentiinaa aborttilain hylkäämisestä.)

Kansanedustajat Yle1 3.8.2019 klo 18.12
HS: Poliisin pöydällä kolmen kansanedustajan sanomisia koskevat tutkintapyynnöt
Poliisin ja syyttäjän linjaratkaisuja odotetaan tulevalla viikolla.
Toinen Hätösen pöydällä oleva tutkintapyyntö koskee kristillisdemokraattien kansanedustajan Päivi Räsäsen kirjoitusta, jonka tämä julkaisi Twitterissä viikkoa ennen Helsinki Pride 2019 -tapahtumaa.
Räsänen kritisoi sitä, että kirkko ilmoitti olevansa seksuaalivähemmistöjen oikeuksia puolustavan tapahtuman virallinen yhteistyökumppani.
Räsenen pahoitteli sitä, että synti ja häpeä on nostettu ylpeyden aiheeksi. Hän liitti viestiinsä kuvan uuden testamentin jakeista, joissa kerrotaan Jumalan saastaisuuteen hylkäämistä ruumiinsa häpäisijöistä.
Päivi Räsänen 25.9.2019
Rikosilmoituksen kohteena Päivi Räsänen, Eero Parvio ja Luther-säätiö (Eivät tienneet tutkinnasta mi-tään??)………… Mikä sitten oli rikoskomisarion allekirjoittama päätös? ”Asiassa ei ole syytä epäillä rikos-ta, esitutkintaa ei toimiteta. Tutkinta päätetty.” ….. Asiassa on kyse Luther-säätiön kustantamasta pamfle-tista: Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi. Homosuhteet haastavat kristillisen ihmiskäsityksen. Vihkon on kirjoittanut kansanedustaja Päivi Räsänen. Kyse ei ole aivan uutuudesta. Se on julkaistu jo vuonna 2004! Rikosilmoituksesta ilmenee, että säätiö levittää yhä julkaisua Internetin kautta. …………

FB 6.10.2019 Päivi Räsänen
Amerikkalaismedia on viime päivinä kertonut oikeudenkäynnistä, jossa naispoliisi sai 10 vuoden vankeus-rangaistuksen surmattuaan viattoman miehen tämän omaan kotiinsa. Nainen oli vahingoissa mennyt vää-rään kerrokseen, luuli tulevansa omaan kotiinsa ja ampui paniikissa tungettelijaksi luulleensa miehen. Miehen veli kertoi antavansa surmaajalle anteeksi, sai luvan halata tätä ja toivoi tämän löytävän Kristuk-sen elämäänsä. Lopuksi vielä tuomari (musta nainen) lahjoitti tuomitulle Raamattunsa ja kehotti lukemaan lähtien kohdasta Joh. 3:16. Nyt tuomarin Raamatun käytöstä on nostettu kantelu.

SOKERINA POHJALLA: TOIVAKAN KIRKON KATTOMAALAUKSET
Toivakan kirkon pop-tyyliset maalaukset olivat skandaali, jota käsiteltiin tuomiokapitulia myöten
Nykyään hippi-Jeesusta ja muotilehtienkeliä esittävät kirkkomaalaukset ovat keskisuomalaisen Toivakan merkittävin matkailunähtävyys. (Temppeliaukion kirkkon rakentamista taas vasemmistoradikaalit, hipit ym. vastustivat, silti siitä tuli vieläkin merkittävämpi nähtävyys.)

Kirkko ja kaupunki 02.08.2017 09:05
Arkkitehti L.I. Lindqvistin suunnittelema, vuonna 1882 valmistunut Toivakan uusgoottilainen kirkko korjattiin vuonna 1923 Alvar Aallon johdolla. Aalto suunnitteli kirkkoon uudet kattomaalaukset, jotka Aallon luonnosten mukaan toteutti W. Wahlroosin maalausten aiheena oli messiaaninen näky: ”Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valon” (Jes. 9:1). Kirkon alaosa oli tummansävyinen ja katto vaalea. Kattoon maalattiin Aallon suunnitelmien mukaan muun muassa apostoleja ja enkeleitä.
1970-luvulla kattomaalaukset olivat päässeet huonoon kuntoon, ja maalausta rapisi katosta penkeille. Uusia alettiin suunnitella vuonna 1970 – tai joidenkin käsitysten mukaan suunnitelmat koskivat vanhojen maalausten entisöintiä. Piispantarkastuksen yhteydessä piispa Eero Lehtinen kehotti konsultoimaan muotoilija Yki Nummea, joka on tunnettu myös Tikkurilan uranuurtavan Joker-värikartan suunnittelijana. Kirkkovaltuusto antoi tehtävän kuitenkin kirkkohallintokunnan hoidettavaksi, ja se palkkasi paikallisen taidemaalarin Pellervo Lukumiehen (s. 1935).
Kirkkoherra otti lopputilin kuvien valmistuttua
Lukumies oli käynyt Suomen Taideakatemian koulua vuosina 1955–58 opettajanaan muun muassa Sam Vanni. Arvailla sopii sitäkin, kuinka paljon sopimuksen syntyyn vaikutti se, että Lukumiehen isä oli Toivakan pitkäaikainen (1937–67) kirkkoherra Kalle Lukumies. Oma vaikutuksensa on epäilemättä ollut Pellervo Lukumiehen tarjouksellakin: 4 000 silloista markkaa olisi nykyarvoltaan vain noin 5 800 euroa.
Lukumiehen tarjouskirjeen sanamuodosta voi päätellä, että taiteilijalla oli jo ketunhäntä kainalossaan: ”Kuviot vanhalta pohjalta, aiheiltaan ja hengeltään persoonani mukaan.” ((siis tahallinen provokaatio))
Seurakunnan käsitys oli hieman toinen, kirkon asioita koskevassa sunnuntaikirjassa todetaan, että¬ kyseessä on ”entisöiminen asiantuntijan mukaan”.
Kohu ja vaikeudet alkoivat heti. Työkin venyi. Kirkkoneuvosto käsitteli asiaa 15.9.1972: ”Kattomaalausten käsittelyssä on liiaksi poikettu entisistä, joihin kuitenkin olisi pyrittävä, jonka vuoksi olisi saatava selvät luonnokset, joiden varassa voidaan päättää työn jatkamisesta.”
Kalle Lukumiehen seuraaja Leevi Vironmäki ei pitänyt näkemästään, ja Vironmäki ehdottikin kasettien maalaamista yksivärisiksi, koska entisöiminenkään ei enää olisi mahdollista. Kirkkovaltuusto päätti kuitenkin jatkaa Pellervo Lukumiehen kanssa, ja kirkkoherra jäi yksin.
PELLERVO LUKUMIES KUVASI ENKELEITÄ ERI KULTTUURIEN EDUSTAJANA. ROMANIPUVUSSA ESITETTY VAHVASTI MEIKATTU ENKELI OLI MONELLE LIIKAA.
Itse asiassa oli lähellä, ettei Toivakan kirkon 1820-luvulta peräisin oleva J.E. Lindhin alttarimaalauskin olisi muuntunut Lukumiehen kädenjäljeksi. Kirkkohallintokunta ehti jo antaa hänelle tehtävän, jota hän aloittelikin, mutta Museoviraston väliintulo esti hankkeen, ja virasto restauroi maalauksen virkatyönä.
Riidat etenivät tuomiokapituliin asti. Opettaja Helga Ilomäki teki 1.12.1973 valituksen, johon kirkkoneuvosto yhtyi. Tavoitteena oli ”ainakin Vapahtajan kuvan korjaaminen”. Asia ei edennyt, ja Toivakan kirkon pop-tyyliset kattomaalaukset valmistuivat. Kirkko saatiin käyttöön maalaustöiden päätyttyä 6.12.1973. Kirkkoherra Vironmäki otti ja lähti, koska hän ei halunnut saarnata Lukumiehen kuvien alla. …… jatkuu …… ((juttu oli lyhennetty ennen tätä päivää 4.10.2019 ja siitä puuttuu nyt mm. töiden aloitus, jossa Pellervo Lukumiehen apulainen ensi töikseen pesi entiset kattomaalaukset pois))

Tämä yllä oleva juttuna Yle pääuutiset 14.9.2019
Nimi Alvar Aalto ei paina mitään, kunhan vain uskovia ärsyttäviä, kristinuskoa pilkkaavia asioita saadaan tuotua esille (samalla Raamatun vastaisia) jopa kirkkoon ja kirkon tilaisuuksiin. Jos tämä (Alvar Aallon luonnostelemien maalausten poispesu ja tuntemattoman taiteilijan teoksilla korvaaminen) olisi tapahtunut muussa julkisessa rakennuksessa, niin olisikohan onnistunut? Miksi näin vanha juttu ote-taan esille ja tuossa uskovia (mm. kirkkoherra Vironmäki) halventavassa sävyssä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *