Kategoriat
Yleinen

Vapaus, hyvyys, pahuus,

Hyvä, paha, vapaus (saa tehdä mitä haluaa)
Pahalle ihmiselle vapautta on vapaus tehdä pahaa, hyvälle taas vapautta on, ettei tarvitse tehdä pahaa, vaan saa tehdä hyvää. Esim. toisille vapautta on saada käyttää alkoholia, tupakoida, ylensyödä, huorata, homoilla, pahoittaa toisten mieli jne. (Pitäähän sitä jotain pientä jäynää tehdä. Viihteeksi kaikki, tosiasiat ovat tylsiä.) Tällainen vapauden käyttö ja vaatiminen on mielestäni raukkamaista, koska seurauksista (maksakirroosi, keuhkosyöpä, AIDS, maapallon saastuminen, diabetes, terroriteot jne.) vastaamaan heistä ei ole, vaan siihen tarvitaan yhteiskunnan apua (myös ko. vapauksia käyttämättömien verovaroja). Toisille vapautta on, ettei tarvitse juoda alkoholia, tupakoida, ylensyödä, huorata, homoilla, pahoittaa toisten mieltä jne., vaan saa tehdä hyvää lähimmäiselle. Usein toisen vapaus on toisen pakko, esim. vapaus liikkua yksityisautolla on vienyt monelta vapauden valita sen sijaan julkinen liikenne, kun sitä ei enää ole. Yhteinen valuutta Euro helpottaa matkustettaessa, kun ei tarvitse joka maassa miettiä hintoja markkoina. Köyhälle, jolla ei ole varaa matkustella, siitä ei ole mitään apua. Eurosta hyötyvät eniten rikkaat ja rikolliset. Sama on monen muun vapauden ja oikeuden kanssa.

Ykkösaamu: kolumni ma 28.11.2016 Jari Ehrnrooth: Vähemmän hoitoa – enemmän terveyttä
…… Terveyspolitiikan epäonnistuminen johtuu väärästä vapauskäsitteestä. Ajatellaan, että tärkeintä on turvata jokaiselle henkilökohtainen elintapavapaus ja hyvät terveyspalvelut. ……. Mahdollisuuksien tasa-arvon nimissä yksilöille on taattu vapaus mutta sosiaalisen huolenpidon nimissä vastuu on siirretty valtiolle. …… Vastoin parempaa tietoani voin tyynesti pilata terveyteni vaikkapa sokerilla, viinalla, tupakalla ja valvotuilla öillä ja KELA maksaa viulut. ……. Suomeksi sanottuna tämä tarkoittaa, että tervettä ja hyvää elämää elävät vastuulliset yksilöt kustantavat oman hoitonsa lisäksi sairasta ja huonoa elämää elävien vastuuttomien yksilöiden moninkertaisia terveydenhoitokuluja. …..

Jatkuvasti mediassa Yle ym. toimittajat (useimmiten naiset) puhuvat kuinka ennen ajat olivat ahdistavia, kun ei saanut vapaasti irstailla kenen kanssa halusi, käyttää alkoholia vapaasti (varsinkaan naiset) jne. Useimmissa ”Suomi 100” kirjoissa (100 kpl) oli esillä erityisesti naisten vapautumisen käsittely ja kirjoista keskusteltassa kehuttiin, miten ne aikoinaan herättivät pahennusta, mutta miten nyt ”vapauduttuamme” nämä ovat arkipäivää. Ei ihme, että lapset ja nuoret voivat pahoin (syynä usein mm. vanhempien (avio)ero ja/tai juopottelu).

Parhaiten ihminen pystyy toteuttamaan hyvää (=lähimmäisenrakkautta) vaikeissa olosuhteissa, kun toisten apu on välttämätöntä. Myös yhteisön tai lakien paineen alla onnistuu jonkinlainen toisten huomioiminen. Koska näin on, joku tämän päivän asiantuntija onkin sanonut, että nykyisistä ongelmista (alkoholi, huumeet, …) selvitään vain ankarilla laeilla, kontrollilla ja rangaistuksilla.
Heti kun olosuhteet ja kontrolli helpottuvat, ihminen luopuu lähimmäisenrakkaudesta ja siirtyy itserakkauteen pahuutensa vaikutuksesta, vaikka tietää siirtyvänsä huonolle puolelle. Esim. alkoholi: Vaikka nähdään raittiuden olevan kaikille eduksi, siitä luovutaan alkoholilakien vapautuessa ja/tai hinnan laskiessa. Paha nauttii alkoholista ja uskoo hallitsevansa juomisensa. (Minusta vastuullista alkoholin käyttöä ei ole olemassa. Vaikka alkoholia itse käyttäisi kuinka ”vastuullisesti” tahansa, on huonona esimerkkinä (houkutuksena) muille.)

Hyvä keskustelu Radio Yle1 29.7.2014 klo 12.15, jossa tultiin mm. seuraavaan tulokseen:
Pahan olemassaolo on varmaa. On myös kiusaus ja houkutus. Ensimmäisen kerran näistä (kiusaus ja houkutus) alettiin puhua kunnolla vasta peliriippuvuuden yhteydessä vuoden 2019 lopulla.

Ihmisen todelliseen pahuuteen heräsin syksyllä (2017), kun mietin tuhatvuotista valtakuntaa. Siellä ei ole sielunvihollista houkuttelemassa pahaan, se sidotaan täksi ajaksi. Siellä on kaikkien suht koht hyvä olla. Kuitenkin vaikka kuinka hyvä ihmisillä olisi ollut olla 1000 vuotta, kansat lähtevät seuraamaan paholaista heti kun se vapautetaan, vain pyhät pysyvät leirissään!
Kristinuskon suurin ero muihin uskontoihin ja ismeihin on voiman ja halun saaminen lähimmäisen rakastamiseen eli opin toteuttamiseen. Kun tässä asiassa edistyy, tulee aina enemmän ja enemmän täyttäneeksi lain automaattisesti. Ei tarvittaisi direktiivejä toisensa perään niin kuin nyt, jos kristinuskosta ei olisi luovuttu niin paljoa kuin meilläkin on tehty.

Yle1 25.9.2018 Kaisa Pulakka (Pätkä ”Kaikki pahuus maailmassa on naisten … ” jutun lopusta.)
…. ilman tiedonjanoa eläisimme yhä paratiisissa, emmekä tietäisi pahasta maailmasta mitään, tasaista autuaallista elämää vailla alhaisia tunteita, paheita, seksiä. Ihan rehellisesti sanottuna sellainen elämä tuntuisi kuolettavan tylsäl-tä. Kyllä elämään täytyy syntiäkin mahtua. Kiitos siis Eeva ja Pandora, onpa ihanaa, että te ette totelleet.

Sunnuntai Kolumni HS 26.11.2017 Annemari Sipilä
Suomalaisessa kasvatuksessa on yksi paha puute: Emme osaa valehdella luontevasti ………
Siinä se, totuus, sitten paistattelee itsetietoisena lattialla, eikä kenelläkään ole enää kivaa. ………
…… olen ylpeä ja kiitollinen siitä, että voimme ainakin lähtökohtaisesti luottaa siihen, mitä meille esimerkiksi suo-malaisviranomaisten ja -median taholta kerrotaan…………
TOTUUDEN laiminlyönti on tietysti kamalan vaikeaa. Se vaatii sinnikästä harjoittelua joka päivä.

Älytöntä paheellisuuden ihannointia, henkilöpalvontaa, muka jotain uutta!
Yle uutiset 15.1.2018 Uuden aikakauden profeetta Aleister Crowley harjoitti rituaaliseksiä sekä naisten että miesten kanssa ja loi uuden uskonnon: ”Hän oli nero, joka osasi myös huijata ihmisiä”…………………… Okkultismi, individualismi, boheemit ja paheelliset elämäntavat, alituinen matkustelu maailman jokaiseen kolkkaan, kovat huumeet, holtiton seksi ja yleinen dekadenssi – rock-muusikoiden Crowley-ihailulle ei syytä ole vaikeaa löytää.
– 1900-luvun alussa Crowley oli elämäntapojensa suhteen niin paljon aikaansa edellä, että tämä nosti hänet sittemmin postmodernin ajan vastakulttuureissa lähes jumalan asemaan. 1960-luvun nuoriso tajusi, että Crowley oli tehnyt heidän juttujaan jo puoli vuosisataa aiemmin. Hän oli myös yksi ensimmäisistä länsi-maisista ihmisistä, joka harrasti joogaa ja meditointia. Nämäkin asiat tulivat vahvasti muotiin 60-luvulla, Marko Meretvuo? Toteaa. ……
Rock-muusikoita lienee myös kiehtonut Crowleyn filosofian ydinkohta, joka tulee esille Lain Kirjassa. Ohjeistus kuuluu, että ”tee mitä tahdot”. ……

Raamatusta pari kohtaa: Joh 3:19-21 ja Joh 7:7
Joh 3:19. Mutta tämä on tuomio, että valkeus on tullut maailmaan, ja ihmiset rakastivat pimeyttä enemmän kuin valkeutta; sillä heidän tekonsa olivat pahat. 20. Sillä jokainen, joka pahaa tekee, vihaa valkeutta eikä tule valkeuteen, ettei hänen tekojansa nuhdeltaisi. 21. Mutta joka totuuden tekee, se tulee valkeuteen, että hänen tekonsa tulisivat julki, sillä ne ovat Jumalassa tehdyt.”
Joh 7:7. (Jeesus puhuu omille veljilleen.) Teitä ei maailma voi vihata, mutta minua se vihaa, sillä minä todistan siitä, että sen teot ovat pahat.

14.11.2015 klo 12:17 Ylex Samppa Rautio
Pariisin hyökkäyksen kohteeksi joutunut bändi selvisi terrori-iskusta – yhtyeen työntekijöistä ei varmaa tietoa
Eagles of Death Metal -yhtye esiintyi perjantai-iltana pariisilaisessa Bataclan-konserttisalissa. Keikka päättyi traagiseen terrori-iskuun, jossa hyökkääjät ottivat kymmeniä panttivankeja.
Pariisin terrori-iskujen dramaattisimpana näyttämönä toimi Bataclan-konserttisali, jossa yhdysvaltalainen garage-rock-yhtye Eagles of Death Metal esiintyi. Keikan aikana saliin asteli asemiehiä, jotka ottivat useita ihmisä panttivangeikseen. Kymmenet menehtyivät rynnäkköä…..

Lisäys 21.11.2017 Juhani Starczewskin FB julkaisusta 21.11.2015
Marraskuun 13. myöhään perjantai-iltana sarja väkivaltaisia hyökkäyksiä tehtiin Pariisissa eri kohteissa. Lopulliset uhriluvut olivat korkeat; 129 kuollutta, yli 300 haavoittunutta. Suurin osa
kuolonuhreista, 89 ihmistä, löytyi Pariisin 11. alueella Bataclan teatterista. Konsertti oli meneillään, kun aseistetut miehet aloittivat tulittamisen. Yleisö oli kuuntelemassa amerikkalaista heavy rock -yhtyettä; ”Eagles of Death Metal” (Kuoleman Metallin Kotkat) Tapaus on todella surullinen. Juuri ennen kuin terroristit alkoivat ampua, yleisö oli tehnyt paholaisen sarvet -merkkiä sormillaan, mistä on tallentunut kuva (alla) ja bändi lauloi ”Kiss The Devil” (suutele paholaista) laulua: ”…I’ll love the Devil, I’ll sing his song, I will love the Devil and his song…” Sanoitus kappaleessa on sydämenmurtava, kun ajattelee, mikä todellisuus kohtasi kuuntelijoita. Kuolemaa julistava yhtye lauloi kuoleman kappaletta ja kuolemanpartio saapui. Paholainen niitti satoa ja vei omansa mukanaan helvettiin ……
http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1447766993695.html
Oma (J. Kuronen) kommenttini:
Yhtyeen jäsenet selvisivät iskusta hengissä, heille paholaisella on/oli käyttöä myöhemminkin.

Yle 18.12.2017 Wolfheartin kitaristi-laulaja Tuomas Saukkonen. Saukkonen muistuttaa, että black metal -genreen kuuluu vakaumus, joka on saatananpalvontaa tai satanismia – Saukkosen sanoin uskonnon synkempää äärilaitaa. Deathmetalissa teemat taas eivät ole niin rajattuja, vaan lyriikat voivat uskonnonvastaisuuden lisäksi kertoa sodasta, kauhusta ja dystopioista. Yle1 29.1.2018 USA Obama kehui: Suomessa eniten heavy-bändejä.

Turun puukotukset 2017 4.9.2017 klo 07:00
Jari Ehrnroothin kolumni: Pahuuden kieltäminen ei auta
Kun hyväksymme realistisen tavan suhtautua ihmisyyteen, se tekee elämästämme sekä vaativampaa että arvokkaampaa. Hyvyyden ja pahuuden tase tässä maailmassa on vain ja ainoastaan valintojemme ja tekojemme seurausta.
Valintojen hetkellä on turvattava sisäisesti velvoittavaan moraalilakiin.(??) ( Eikös tuo ”moraalilaki” meillä väkisinkin perustu Raamattuun? Motiloni-intiaaneilta ei tällaista löytynyt, katso alla ”Kristinuskon vaikutus”.) Vaikuttavan esimerkin tästä antoivat ne Turun torin auttajat, jotka nousivat pahaa vastaan ja riensivät uhrien avuksi. Motiivit todettiin myöhemmin kyseen alaisiksi. (Raamattu Room. 2:14. Pakanakansatkin, joilla ei lakia ole, saattavat luonnostaan tehdä, mitä laki vaatii. ….)
Kristinuskon vaikutus
Bruce Olson läksi Etelä-Amerikan viidakkoon viedäkseen evankeliumin motiloni-intiaaneille. Motilonit elivät täysin eristyksissä ja tappoivat melkein kaikki, jotka tulivat heidän asuinseudulleen. He olivat tunteeton ja itsekäs heimo, eivät itkeneet eivätkä tunteneet myötätuntoa, vaan antoivat naapurin metrin päässä kuolla nälkään, vaikka heillä itsellään olisi ollut ruokaa liikaa. Monien vaikeuksien kautta Bruce löysi heidät, opetteli kielen ja eli kuin he. Neljän vuoden kuluttua hänen onnistuu kertomaan heille heidän oman legendansa avulla Jumalan tulon ihmiseksi, joka voi näyttää tien Jumalan luo. Edelleen he saivat kuulla Jeesuksen kuolemasta, joka vapautti ihmiset pahan vallasta. Tämä sai motilonit itkemään ensimmäisen kerran. Mutta tieto ylösnousemuksesta toi heille helpotuksen. Koska heillä ei ollut sanaa ”usko”, niin Bruse selitti, että se on samaa kuin motiloni sitoisi riippumattonsa narut Jeesukseen. Heimopäällikkö Bobarishoran kerrottua Kristuksesta koko heimo halusi sitoa riippumattonsa narut Jeesukseen. Pahojen henkien pelko loppui, rauha päätettiin tehdä muiden heimojen kanssa. Aloitettiin yhteistyö näiden kanssa. He ovat perustaneet kouluja ja terveyskeskuksia, sekä kääntävät Raamattua heimokielille. Toisen ja kolmannen polven motilonikristityt ovat opiskelleet lääkäreiksi, opettajiksi ja lakimiehiksi auttaakseen heimoaan. He ovat lähettäneet satoja lähetystyöntekijöitä. Motilonit asuvat edelleen viidakossa omassa kulttuurissaan rupeamatta länsimaalaisiksi.
Lyhennelty kirjasta: Bruce Olson ”Tämän ristin tähden tapan sinut”, Perussanoma
Kuvaus: Viidakoissa viettäminään vuosina Bruce Olson joutuu moniin hengenvaarallisiin tilanteisiin, kunnes Pyän Hengen herätys muuttaa villien intiaaniheimojen elämän täydellisesti.

Yle1 25.9.2018 klo 17.11
Kaikki pahuus maailmassa on naisten syytä, ainakin jos uskotaan mytologisia tarinoita. Mytologisista naishahmoista kertovan Kauhee akka -sarjan kolmannessa jaksossa ratkaistaan teologinen pulma pahuuden olemuksesta ja tutustutaan Aristoteleen ajatuksiin naisten sielullisesta auktoriteetin puutteesta. Aristoteles tiesi, että toisin kuin naisilla, miehillä on “ulkoista arvokkuutta, makua ja harkittua kunniaa”.
Sarjan on toimittanut ja käsikirjoittanut Kaisa Pulakka. Tarinankertojana toimii Seela Sella. Tuottaja on Pertti Ylikojola. Tunnusmusiikit Suvi-Tuuli Kataja
Lopussa todetaan seuraavaan tapaan:
….ilman tiedonjanoa eläisimme yhä paratiisissa, emmekä tietäisi pahasta maailmasta mitään, tasaista autuaallista elämää vailla alhaisia tunteita, paheita, seksiä. Ihan rehellisesti sanottuna sellainen elämä tuntuisi kuolettavan tylsältä. Kyllä elämään täytyy syntiäkin mahtua. Kiitos siis Eeva ja Pandora, ompa ihanaa, että te ette totelleet.

Torstai 20.12.2018 IL-TV IL-TV Uutiset
11-vuotiaalle amerikkalaistytölle annettiin vain kuukausia elinaikaa – aivokasvain katosikin yhtäkkiä itsestään
Ikionnelliset vanhemmat kokivat varsinaisen joulun ihmeen, kun heidän lapsensa aivokasvain olikin kadonnut.
Yhdysvaltain Austinissa asuva 11-vuotias Roxli Doss sai diagnoosin harvinaisesta, leikkauskelvottomasta aivokasvaimesta kesällä.
Aivokasvain DPIG:n diagnoosin saa vuosittain USA:ssa noin 300 lasta.DPIG:lle ei ole parannuskeinoa, ja vain alle yksi prosentti selviää hengissä yli viisi vuotta.
Roxlin lääkäri Virginia Harrod kuvailee sairautta tuhoavaksi: se hankaloittaa nielemistä, saa toisinaan näön heikentymään ja vaikeuttaa puhumista. Joskus myös hengitys takkuilee.
Roxille annettiin vain kuukausia elinaikaa, ja hän kävi viikkojen ajan sädehoidossa. Roxlin vanhemmat rukoilivat ihmettä.
Vain kaksi kuukautta lohduttoman diagnoosin jälkeen kasvain katosi – eivätkä lääkärit osaa selittää, miten se on mahdollista. Myös Roxlin oma lääkäri Virginia Harrod pitää tapahtunutta uskomattomana ja epätavallisena.
Lähde: KameraOne
ANNA JOUSILAHTI

KOMMENTTEJA, NEGATIIVISIA SELLAISIA. MIKSI EI ILOITA? MIKSI IHMISET OVAT NIIN PAHANSUOPAISIA, PAHOJA? NELJÄNNEKSI OTIN POSITIIVISEN.
Erkki Eflop
Joo, sehän varmaan pelasti lapsen. Suljetaan kaikki sairaalat ja rukoillaan niin kaikki sairaat ihmiset paranee. Niinkö? anna mun kaikki kestää.
Katri_Em
Toivottavasti siis ensi kerralla, kun sairastut, jäät kotiin rukoilemaan, etkä turhaan kuormita terveydenhuoltoa.
Make_Lampi
Mitenkäs ne muut tuhannet, jotka ei selvinnyt kannattaako kiittää jumalaa?
Vinz Clartho
Kyynisten ja happamien kommenttien vastapainoksi sanon, että kerrassaan fantastinen juttu. Pieni lapsi, jolla on koko elämä edessään, parani kammottavasta sairaudesta.

Noitavainot (Pimeä historia 20.1.2017 yle areenasta) historioitsija Teemu Keskisarja
Kuten tunnettua noitavainot Suomessa eivät olleet kirkon työtä, vaan hallitsevasti oikeuslaitoksen toimeenpanemia. Oikeusasiakirjat läpikäytyään ilmeisesti tuli siihen päätelmän, että nämä noidat saivat aikaan pahaa manauksillaan. Hän sanoo uskovansa persoonalliseen pahaan perustelunaan Some. Edelleen hän sanoo internetin olevan saatanasta.
((J. Kuronen: Kokemuksia pahoista hengistä on vähän kristinuskon kyllästämissä ns. kristityissä maissa. Erityisesti täällä luterilaisessa pohjolassa. Yhä enenevässä määrin niitä on alkanut esiintymään meilläkin kristinuskosta vieraantumisen takia. Lähetystyöntekijät ovat törmänneet näihin pahoihin henkiin niin kauan kuin lähetystyötä on tehty mm. Afrikassa. Materiaalistuneessa Lännessä kun ei uskota mihinkään henkimaailman juttuihin mm. pahuus jää täydelliseksi mysteeriksi. Pahuuden olemassaoloa, varsinkin itsessä, selitellään johtuvaksi geeneistä ja evoluution keskeneräisyydestä. Muka ennen on ollut yksilölle eduksi olla itsekäs jne. Kristittyjen vainojen lisääntymistä meillä Suomessakin on mahdoton ymmärtää ilman, että uskoo Raamatun sanoja lainatakseni ”maailman olevan pahan vallassa”.))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *