Kategoriat
maailmanloppu tulevaisuus

Loppumme?

Maailmanloppu??

Varoituksia on!!

Yle 17.1.2019 kasvatustieteen prof. Juha T. Hakala totesi ohjelmassa: Miksi suoritamme kohtuuttomasti? Millaista voisi olla kohtuullinen elämä ja arki? seuraavaa: 1970-luvulla oli saavutettu materiaalinen hyvinvointi. Sen jälkeen lisä on turhuutta, eikä ole lisännyt onnellisuutta. (Lisännyt vain saasteita. Tuolloin kulutuksemme oli juuri maapallon kantokyvyn verran, sattumaltako? Tästä on puhuttu ja tämä on tiedostettu ainakin 30 vuotta ilman mitään tulosta.)

1990- luvun alun laman aikana jotkut asiantuntijat totesivat palkkojen karanneen käsistä. Tuolloinhan Sailas ehdotti tai vaati palkkojen alentamista 10 %. Laman aikana tarjottiin palkkaratkaisua, jossa palkkoja olisi alennettu n. 3,4 %, mutta SAK mahtiliittojensa toimesta hylkäsi sen ja nollaratkaisu toteutui. Muutenkin nähdäkseni koko tupojen ajan SAK on ollut määräävänä tekijänä verotuksen ja palkkojen suhteen. Mielestäni länsimaissa rahan ja toisaalta teollisuuden työntekijäjärjestöjen kaksinvalta on romuttanut demokratian ja hyvinvoinnin (koneiden ja automaation tuoma hyöty on jaettu väärin). Johtopäätös: Ay-liike ei ole inhimillinen eikä tasa-arvoinen. Se ei välitä kuinka moni joutuu työttömäksi, velkavankeuteen ja yritys menee konkurssiin, ei palvelualojen heikoista palkoista, eikä luonnosta. Taas vuonna 2020 2. viikko ylityökorvauksesta 170 h/v luopuminen ei koske pieniä yrityksiä.

7.3.2019 Yle Etelä-Amerikkaa etsimässä
Näyttelijä Kari Väänänen Kemijärveltä puhui mm. seuraavista asioista: maapallon keuhkot Amazon, Indonesia ja havumetsät; korruptio, kulutuspropakanda, … Kari V. totesi (lopuksi?):”Ihminen on saatanan tyhmä elukka, planeettamme on (kohta?) ahneuden ja narsismin raiskaama. Jarrut pohjaan ja heti tai lyödään ranttaliksi.”

19.10.2018 Maaseudun Tulevaisuus pres. Sauli Niinistö pätkiä 2 kpl
On äärimmäisen tärkeää, että Suomessa säilyy kyky tuottaa elintarvikkeita. Se näyttää muodostuvan yhä nopeammin yhä tärkeämmäksi. ……….. On äärimmäisen tärkeää, että meillä säilyy yhteisöjä, joissa tunnetaan toisen tarpeet ja autetaan, koska tiedetään, että minäkin saan ehkä tarvittaessa apua.

19.10.2018 Maaseudun Tulevaisuus ulkoministeri Timo Soini pätkä
Parasta luonnonsuojelua on kuitenkin hajautettu pienomistus. Jos jokaisella suomalaisella olisi pieni pala luontoa itsellään, hän pitäisi siitä kyllä huolta. Oma hehtaari metsää tai pieni pala perunamaata tuolla jossain. ……

Yle uutiset Tulevaisuus 26.11.2018 klo 08:10 Futurologi, trendi- ja tulevaisuustutkija Matthias Horx: ”Aivot saavat liikaa ärsykkeitä, ihmiset ovat tulossa hulluiksi.” Digitalisaation ihannointi on illuusio, eikä teknologia ratkaise tulevaisuuden ongelmia, koska kyse on aina ihmissuhteista. Siitä, kuinka tulemme toimeen toistemme kanssa… Netti on turruttanut tunteet. Jopa nuoret ovat huomanneet, että netistä on tullut terrorityökalu. Pelkästään viime vuonna noin tuhat influensseria (somevaikuttajaa) teki itsemurhan, kun heidän maailmansa rakentui digitaalisen illuusion varaan. Sitten tuli dissaaminen ja paskamyrsky. Se lopetti heidän elämänsä. Koko indentiteetti oli digitaalisen maailman varassa.

18.8.2018 kokous ilmastonmuutokseen sopeutumisesta, ei enää edes pysäyttämisestä.

Mns 16.10.2018 ”Ihmiskunta menossa suoraa päätä helvettiin – tämä sukupolvi ykkösluokassa”
Pitkän linjan kansanedustaja, entinen Lontoon suurlähettiläs Pertti Salolainen (kok) arvostelee Askel-lehden haastattelussa eduskunnan olevan luonnonsuojelussa täysin hedelmätön eli maho. Hän näkee ihmiskunnan kulkevan kohti tuhoaan.

12.9.2018 Joona-Hermanni Mäkisen kolumni: Maailmanlopun kello näyttää kaksi minuuttia vaille keskiyön ……. “Jääkaudesta ei ole pelkoa – lämpötilan uskotaan nousevan useita asteita vuoteen 2050 mennessä.” Otsikko voisi olla eiliseltä, mutta kyseessä on suomalaisakateemikkojen, Seppo Huovilan ja Raino Heinon, vieraskynä Helsingin Sanomista vuodelta 1979. Tiedeyhteisö oli jo tuolloin tiennyt hiilidioksidipäästöjen ja ilmaston lämpenemisen yhteydestä vuosikymmenten ajan. Lämpötilaennätyksiä on rikottu vuosi vuodelta samalla, kun aiemmin mahdottoman korkeina pidetyt hiilidioksidilukemat ovat ylittyneet ilmakehässä. …… Luonnonvarojen käyttö kolminkertaistui vuosina 1970-2010. Kuolleet merenpohja-alueet ovat nelinkertaistuneet vuodesta 1950.…..
Tärkeä kysymys on, kuinka tämän luonnonympäristön kokonaisvaltaisen tuhoamiskehityksen voi pysäyttää?
Sitä ei enää voida. Tämä tosiasia on tunnustettava.
Tiedeyhteisön varovaisenkin konsensuksen mukaan maapallon keskilämpötila tulee päästöleikkauksista huolimatta nousemaan niin paljon, että laajat kuivuustuhot, nälänhätä ja merenpinnan huomattava nousu ovat väistämättömiä. Aiempina vuosikymmeninä tällaiset varovaiset arviot ovat kuitenkin yleensä menneet vikaan, ja ilmastonmuutos on ollut ennustettua voimakkaampaa.

Yle Kotimaa 15.11.2017 klo 21:33 Kansainvälisten tieteentekijöiden vetoomus: Maailman pelastamisella kiire 25 vuotta sitten julkaistun edellisen vetoomuksen jälkeen lähes kaikki on kehittynyt huonompaan suuntaan. Yli 15 000 tiedenaista ja -miestä 184 maasta on julkistanut 2017 yhteisen vetoomuksen, jossa ihmiskuntaa kehotetaan ryhtymään toimiin maapallon kehityksen saamiseksi kestävälle pohjalle.
Heidän mukaansa toista varoitusta tarvitaan, koska edellinen, 25 vuotta sitten tehty alkuperäinen vetoomus ei ole johtanut riittäviin toimiin. Vuoden 1992 vetoomuksessa oli 1 700 allekirjoitusta, ja nyt siis lähes kymmenkertainen määrä. Vetoomuksen taustalla on tälläkin kertaa Union of Concerned Scientists eli ”Huolestuneiden tieteentekijöiden unioni”. Tiedenaisten ja -miesten mukaan maapallon tila on pahentunut, eikä 1990-luvulla osoitetuista ongelmista ole saatu korjattua juuri muita kuin ilmakehän otsonikerros, joka ei enää ohene.

Yle uutiset Lukeminen 20.9.2019 Sanna Ukkola: Lukemattomuus tekee meistä tyhmiä
……….. Suomalaiset ovat tyhmentyneet vuodesta 1997 lähtien. Se oli muuten vuosi, jolloin minä sain ensimmäisen kännykkäni, suunnilleen samoihin aikoihin lähetin ensimmäisen sähköpostini. …….
Ja kas, jostain syystä yhä useampi Piilaakson johtajista panee omat lapsensa kouluihin, joissa lähes kaikki elektroniset laitteet on kielletty. Ja he jos jotkut tietävät, mitä tuhoja älylaitteet voivat lasten aivoille tehdä ja kuinka koukuttavia ne voivat olla – he kun ovat ne rakentaneet.

Millä perusteella te arvoisat vaikuttajat ette tee oikeastaan mitään asiain korjaamiseksi vaan päinvastoin pyritte talouskasvuun? Oletteko varmasti viisaampia kuin esimerkiksi akatemiaprofessori Ilkka Hanski (14.2.1953 – 10.5.2016), joka on saanut mm. pikku-Nobeliksi kutsutun Crafoord-palkinnon 450 000€ tammikuussa 2011 ja Euroopan tiedesäätiöltä The European Latsis Prize -tiedepalkinnon 74 000€ syksyllä 2010. Hän otaksuu Kaakonkulma lehdessä 24.11.2010: ”Ei kukaan suostu laskemaan elintasoaan sille tasolle, että olosuhteet säilyisivät ihmiskunnalle ja muille lajeille suotuisina. Oma arvaus on, että nykymeno jatkuu, kunnes tulee joku todella iso katastrofi, joka herättää – joko taloudellinen tai suuri tautiepidemia.”
Ilkka Hanskille jälleen merkittävä palkinto (Kaakonkulma 11.02.2016)
Tieteen akateemikko Ilkka Hanski on ensimmäisenä eurooppalaisena saanut espanjalaisen BBVA-säätiön Frontiers of Knowledge-palkinnon ekologian ja suojelubiologian alalta. Palkinto myönnettiin Hanskille hänen uraa uurtavasta työstään metapopulaatiobiologian alalla. Palkintosumma on 400 000 euroa, kertoo Helsingin yliopisto tiedotteessaan. Ilkka Hanski on saanut jo aiemmin kaksi merkittävää palkintoa, joita ei ole tähän mennessä myönnetty muille eurooppalaisille ekologeille, Balzan Prize for Ecological Sciences-palkinnon vuonna 2000 ja Crafoord Prize in Biosciences-palkinnon vuonna 2011. Hanski on kautta aikojen ensimmäinen ekologi ja evoluutiobiologi, joka on saanut kaikki kolme palkintoa.

Iltasanomat 11.6.2014 Tietolähde talouslehti Forbes: Sadan suurituloisimman urheilijan lista: 1. Floyd Mayweather Jr. tulot 300 miljoonaa dollaria, voitot 285 miljoonaa, laji nyrkkeily (2. myös nyrkkeilijä melkein samat tulot) Siis nämä nyrkkeilijät ovat ihmiskunnalle moni sata-kertaisesti arvokkaampia kuin huipputiedemiehet eli tämä osoittaa ihmisen mielettömyyden.

Yle.fi uutiset tiede17.3.2016 klo 19:38 Markku Sandell
Kansainvälisessä menestysteoksessaan israelilainen historian tohtori Yuval Noah Harari käy läpi ihmiskunnan suuret muutokset ja niihin vaikuttaneet tekijät…………… jne. jne. Suuremmat uhat tulevat nyt muualta.
– Itsemurhiin kuolee enemmän ihmisiä kuin sodissa, terrori-iskuissa tai rikosten uhrina. Näin ei ole ollut koskaan aiemmin historian aikana, Harari todistelee. ((Miksi vähättelevä suhtautuminen? Juutalaisvainoa?))
– Samaan aikaan ihmisiä kuolee enemmän ylensyöntiin kuin väkivaltaan. Tämäkin ensi kertaa historian aikana. Länsimaissa jokaista terroristin uhria kohden kuolee tuhat ihmistä liikalihavuuteen ja diabetekseen, joten McDonalds on suurempi uhka kuin al-Qaida, israelilainen historioitsija päättää haastattelun.

Äänetön kevät nosti metelin ympäristön tilasta
Ympäristötietoisuus idätettiin alun perin tuholaismyrkyissä ja ilmansaasteissa.
Yhdysvalloissa huolestuttiin 1960-luvulla siitä, miten DDT ja muut tuholaismyrkyt kulkevat ravintoketjussa. Tajuttiin, että tie kasveista vie eläimiin ja lopulta ihmisiin.
Huolen toteemiksi kohosi biologi Rachel Carsonin kirja Äänetön kevät (1962). Carsonin kirja johti DDT:n kieltämiseen Yhdysvalloissa ja monessa Euroopan maassa. Paine ympäristönsuojeluun kasvoi ja 1970-luvun alussa presidentti Richard Nixon taipui perustamaan Yhdysvaltoihin ympäristöviraston.
Raportti ”Kasvun rajat” käsikirjoitti painajaisen, öljykriisi toteutti sen…
Tshernobyl teki riskiyhteiskunnan käsitteestä kuuluisan 1986 …….

Pentti Linkola, täysverinen biologi ja synnynnäinen tilastoija, koki ”ekologiajulistajan herätyksensä” 1950-luvulla. Se perustui vain ja ainoastaan häneen omiin havaintoihinsa, joista ensimmäinen oli se, että linnut ja metsät vähenivät liikaa. Koska hän ajatteli syväekologisesti, näki ihmisen luonnossa vain yhtenä toimijana muiden joukossa ilman erioikeuksia, kuvio oli hänelle kerralla selvä. Ihminen kuormitti luontoa aivan liikaa. Pahinta hänelle oli metsäteollisuus. Homo sapiens, narrimainen nimi. Typerin maan päällä elävä laji on tää ihminen. (Pentti Linkola 2004) ……. Hänen ”pääpirunsa” ovat demokratia, talouskasvu ja koko länsimainen markkinatalouskoneisto.

16.12.2019 Yle1 Roman Schatz Maamme kirja: evoluutio.
Mukana biologi Juha Valste ja evoluutiopsykologian tutkija Markus J. Rantala
Keskustelussa todettiin, että ilmastonmuutos etenee vääjäämättömästi ja suurin osa ihmisistä kuolee. Näin käy, koska evoluutio ajaa ihmisen omaa hyvää ja ihminen tällä hetkellä on itsekäs ja lyhytnäköinen. Röyhkeimmät pärjää. Sopeutumista ei ehdi tapahtua, se veisi aikaa jopa satoja sukupolvia. Joku keskustelijoista sanoi demokratian olevan paras valtiomuoto, mutta toinen: ajat sitten on todettu parhaaksi hyväntahtoinen tyrannia, jossa valta on yhdellä ihmisellä. Joku osallistujista väitti entisen pääministerin sanoneen, ettei tilanne 100 vuoden päästä kiinnosta, koska hän on kuollut aiemmin. Näilläkin keskustelijoilla oli pilkallinen suhtautuminen kreationisteihin. He myös pitivät Raamattua satukirjana. On se vain outo satukirja, kun sen ohjeita noudattamalla ihmisen muuttuminen tapahtuu hetkessä, eikä vaadi satoja sukupolvia kuten evoluutio. Muutenkin väite, että aiemmin oli yksilölle hyödyksi olla itsekäs, ei mielestäni pidä paikkaansa. Mutta pitäähän oma pahuus saada evoluution syyksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *